I Ganddal Park får vi veldig mye for pengene!

– Vi har vurdert mange leilighetsprosjekt. I Ganddal Park får vi veldig mye for pengene, forteller Karen og Anfinn Svendsen, som snart skal flytte fra Godeset til ny leilighet ved Sandvedparken og Stokkalandsvatnet.

– Her kan vi gå tur i stedet for å bruke tid på å vedlikeholde huset. Ta tog i stedet for å være avhengig av bil i hverdagen. Ganddal stasjon ligger bare to minutter unna, det samme gjør butikker, helsesenter og treningssenter. Vi gleder oss masse, smiler Karen og Anfinn. Med to av sønnene ute av redet, har paret i 50-årene lenge fulgt med i nyboligmarkedet. – Det er Anfinn som håndterer det meste av boligvedlikehold ute og inne, så det er han som har vært mest aktiv på Finn.no for å finne en ny leilighet til oss, forteller Karen. Anfinn nikker enig.

– Vi har hytte i Ryfylke og det går med mange timer for å holde både hus og hytte i stand. Det er bedre å flytte nå, og ikke vente til vi blir gamle. Her bygges også hele prosjektet på en gang og dermed slipper vi å bo på en byggeplass i mange år, slik det er i en del av de andre leilighetsprosjektene vi har sett på. Det var viktig for oss, sier Anfinn.

Det falt seg helt naturlig for de to å flytte fra Godeset og Stavanger til Ganddal og Sandnes. – Vi har ingen tilknytning til Ganddal fra tidligere, utenom at jeg har syklet en del rundt Stokkalandsvatnet og ellers i området. Men da vi så hvor bra og stor leilighet vi kunne få for pengene i Ganddal Park, og hvor innholdsrike omgivelsene er her, så var valget enkelt. Vi skal inn i en leilighet på 97 m2 med stor stue: ca. 50 m2, og det rommet var et «must» for oss. At vi kan ha barn og venner på besøk i en stor stue, sier Anfinn, før Karen legger til: – Leiligheten vår ligger på bakkeplan og får hage. Jeg har allerede startet arbeidet med hageplan, det er veldig kjekt, sier Karen som dermed avkrefter myten om at det er hagearbeid som gjør at folk vil flytte fra enebolig. – Hagearbeid er bare kjekt. Og dessuten har jeg hørt at det gror godt på Ganddal, ler Karen.